Käpphästtävling – Marknadscupen

Lördag 20 juli
Plats: Lionsparken

Varmt välkomna till hopptävling med käpphäst under Överkalix Marknad lördag den 20/7. Tävlingen är öppen för alla barn och ungdomar.
Tävlingen kommer att likna en riktig lokal hopptävling för att deltagarna ska få möjlighet att känna på hur det är att tävla. Alla startande får rosett!

Proposition

Sekretariatet öppnar kl. 10.00. Första start kl. 12.00 

Särskilda bestämmelser

  1. Valfri klädsel
  2. Sista anmälan: 20/7 kl. 11.30 i sekretariatet. Anmälan sker via mail till overkalixridklubb@outlook.com eller på plats i sekretariatet innan kl. 11.30 lördag 20/7. Ange namn på häst och ryttare, klass/er och ålder.
  3. Tävlingsbana: Utebana, gräsunderlag. Framridning: mindre inhägnat område i anslutning till den stora banan. 
  4. Ryttarmeddelande kommer 5 dagar innan tävling på hemsidan https://idrottonline.se/OverkalixRK-Ridsport, eller delas ut i sekretariat vid anmälan.
  5. Nummerlapp och hästens pass (innehåller: hästens namn, färg, födelseår) visas upp i sekretariatet innan start. Stationer för tillverkning av hästpass och egen nummerlapp finns på plats.
  6. Betalning: Betalning sker på plats vid sekretariatet via swish eller kontant.

I hoppning lär du dig en bana bestående av ca 6-8 hinder. Banskiss finns vid tävlingsbanan och före varje klass får deltagarna gå banan ett varv för att hinna lära sig vägarna. Banan hoppas på tid. Om man inte har en egen käpphäst finns det att låna innan start.

Startavgift: 20 kr/klass.

Klasser:

Klass 1: 10-20 cm

Klass 2: 30-40 cm

Klass 3: 50-60 cm

Klass 4: 70-80 cm

Klass 5: Höjdhoppning, högst hopp vinner.

Klass 6: Galopprace, snabbast tid vinner.

Funktionärer kommer att finnas på plats och kan svara på frågor och hjälpa till med olika saker vid behov. Tänk på att komma i god tid innan din start. Vid frågor/funderingar maila: overkalixridklubb@outlook.com

Varmt välkomna till en rolig dag!

Marknadssponsorer
Marknadssponsorer