Poetry Slam

Lördag 20 juli – kl. 19.00-20.00
Plats: Scenen, Kommuntorget

Varmt välkomna att delta i Poetry Slam på Överkalix Sommarmarknad! Forma orden, hitta din rytm och gör din grej! Kom ihåg att det är ett begränsat antal platser. Så ta chansen! Anmäl dig! Sista dag för anmälan, fredag den 5/7.

Anmälan skickas till astromengbg@gmail.com
Sista anmälningsdag fredag den 5/7.

Vi välkomnar så klart både deltagare och åhörare till detta inspirerande och lustfyllda evenemang! Vi ses vid Kommuntorget!

Information till tävlande i Poetry Slam: Dikterna skall vara originaltexter framförda av poeten själv inom en tidsram av tre minuter och 9 sekunder. Tidsövertramp ger minuspoäng. Texten skall framföras utan rekvisita, musikinstrument eller andra effekter.

Juryerna består av tre eller fem jurygrupper, där en person kan vara en jurygrupp. Dessa är frivilliga från publiken och ger poäng för texten och framförandet. Varje jurymedlem kan ge mellan 0,0 och 10,0 poäng. Om det finns fem jurygrupper stryks lägsta och högsta poängtalet, resterande tre räknas ihop och detta blir det individuella resultatet för framträdandet. Om det endast finns tre jurygrupper, räknas samtliga poäng.


Speakers Corner

Söndag 21 juli – kl. 15.00-17.00
Plats: Utanför Folkets Hus

Varmt välkomna att delta i Speakers Corner på Överkalix sommarmarknad! Vi välkomnar både deltagare och åhörare. Speakers Corner är en plats där det är tillåtet för vem som helst att hålla offentliga tal om intressanta och aktuella ämnen som de brinner för.

För att minimera risken för att ämnen som kan kränka andra uppstår samt för att vi ska kunna göra en tidsplanering så har vi valt att ni måste komma in med en föranmälan om vad ni ska prata om och ungefär hur länge som vi sedan godkänner.

Vi ser gärna att ni talar om ämnen som berör Norrbotten och vår region men som sagt ämnet är fritt.

Anmälan och ämne skickas till astromengbg@gmail.com
Uppge gärna hur länge ungefär ni kommer prata så vi kan göra en liten planering. MAX 15 minuter! Vi kan ta emot anmälan på plats också i mån av plats men det är samma här att ämnet ska godkännas av moderatorn.

Ämnet är fritt men ni måste följa Sveriges lagar och regler och det är inte tillåtet att kränka andra människor eller att exempelvis begå brott som hets mot folkgrupp. Vi följer yttrandefrihetsgrundlagen. Och vi kommer ha en moderator som ingriper om detta inte efterlevs. Alla lagbrott polisanmäls!

Marknadssponsorer
Marknadssponsorer