Foto: Linnéa Isaksson/Heart of Lapland

Nyhet

Succé för Överkalix sommarmarknad 2019

Överkalix Sommarmarknad 2019 blev en succé! 9 av 10 knallar säger att de är jättenöjda med försäljningen, ”superbra!!!”. Butiker och restauranger längs marknadsgatan säger alla att de har slagit försäljningsrekord både fredag och lördag. Besökare öser beröm över årets sommarmarknad.


Pressmeddelande:

Överkalix kommunalråd Anne Jakobsson (S) inviger årets stora marknadsnyhet Cirkusskola tillsammans med Nordcirkus!

Fredag 19 juli klockan 9.00 utanför Folkets hus i Överkalix (baksidan).

Cirkusskolan med Nordcirkus för marknadens yngre besökare, där barnen får möjlighet att testa på att vara cirkusartister för en dag.

På cirkusskolan får deltagarna möjlighet att prova på olika former av jonglering – med sjalar, bollar, käglor, diabolos mm. Inom akrobatiken får barnen lära sig vad man kan göra med sina kroppar som verktyg. Med hjälp av lindansställning och påfågelsfjädrar blir det övningar i både att balansera sig själv samt att balansera objekt. Deltagarna får även prova trapetsen. Rekommenderad ålder är ca 6-15 år.

Intresset har varit stort och både fredagen och lördagen är fullbokade av barn som vill prova på cirkus. På fredag 19/7 kl:17.30 håller Nordcirkus i en kortare informerar för föräldrar, lärare, fritidspedagoger, m.fl. om utbudet och spånar på möjligheter till framtida cirkusverksamhet för barn & unga i Överkalix i samarbete med Överkalix kommun. Om intresse finns kan det bli regelbunden cirkusskola under hösten.

Kontakt: Anne Jakobsson (S) kommunalråd Överkalix kommun 0926-74001


Pressmeddelande:

Välkommen till sommarens mesta folkfest! Överkalix sommarmarknad 19-21 juli.

Men redan på torsdag 18/7 smygstartar Överkalix sommarmarknad med bland annat beachvolleybollturnering, modevisning och trubadurer, för att sen hålla igång hela helgen.

Årets marknad bjuder på ett fullspäckat program. Förutom den traditionella marknadsgatan med knallar från hela landet så kommer det finnas en bredd av aktiviteter och arrangemang. Det blir allt från poetry slam och marknadslöpet till bilutställning m.m. Helgen bjuder på musik för alla smaker med bland annat trubadurer, jazz, blues och rock. Under fredagen har vi äran att presentera Renaida på scenen i Blåskoleparken.

Det blir stort fokus på barnfamiljer i år. För de yngre marknadsbesökarna finns det bland annat cirkusskola, käpphästtävling, ponnyridning och mycket mycket mer! Även våra lokala matbutiker satsar stort på barnaktiviteter under marknadshelgen. Marknaden startade 1986 och återkommer alltid den tredje helgen i juli. Årets sommarmarknad genomförs av Överkalix kommun och fullständigt program finns på: www.visitoverkalix.se

Frågor besvaras av marknadsansvarig Sara Söderberg tel: 0721421805 mail: sara.soderberg@overkalix.se


Media att ladda ner