Foto: Michael Tšörnkvist, Lulebild /Heart of Lapland

I Jockfall finns något för alla som gillar friluftsliv, fiske och storslagen vildmark, det är pärlan i hela Kalixälvssystemet, med smältvattnet från Sveriges högsta fjäll Kebnekaise.

Jockfall, en av Europas bästa laxfiskeplatser omgiven av storslagen vildmark, bara fyra mil från Överkalix. Där finns välbesökta laxtrappan, som bjuder besökaren ett storslaget scenario av laxar som har som mål att slutligen nå lekplatserna. Varje år tar sportfiskare laxar upp mot tjugo kilo, detta på en vacker plats utan motsvarighet.


Explore Jockfall – med Naturguiderna Niclas & Linnea

Under sommaren arrangerar naturguiderna Linnea och Niclas guidade äventyr runt Jockfall. Vad sägs om vildmarksskola, cykling, toppbestigning eller djurspaning?

Mån 22/7 – Cykling på de gamla skogscykelvägarna
Tis 23/7 – Djurspaning i kombination med vandring
Ons 24/7 – Toppbestigning av laxforsberget (vandring)
Tors 25/7 – Båtutflykt med fiske (2 alternativ)
Fre 26/7 – Lilla vildmarksskolan
Sön 28/7 – Våffelkalas vid campingen kl.11-14
Mån 29/7 – Cykling på de gamla skogscykelvägarna
Tis 30/7 – Djurspaning i kombination med vandring
Ons 31/7 – Toppbestigning av laxforsberget (vandring)

Bokning sker via Jockfalls camping eller på tel. 073-8335929


Boende i Jockfall

Stugorna i Jockfall är väl utrustade. Sedan 2017 finns 4 lyxutrustade stugor för upp till 6 gäster vardera. De har 3 dubbelrum, vardagsrum med soffa, stolar och TV, matplats, badrum/dusch, kök med matlagningsutrustning, kyl och frysskåp och en stor veranda med utsikt mot Jockfallet.

I Jockfall finns även plats för både husvagnar och husbilar. På ett kort promenadavstånd finns bastu & jacuzzi, som du kan boka för att slappna av och njuta av livet. På kvällen, framför den sprakande elden, i midnattssol, kan du få uppleva tystnaden, en unik avkoppling som får dig att må bra ända in i själen.

Läs mer >>