Hej! Jag heter Katharina Koch-Hartke och tillsammans med Johanna Heinrich driver vi företag inom besöksnäringen. Fördelarna med att bo och verka i Överkalix är att det finns så mycket potential här, det natursköna läget, den fina kontakten mellan företagen och den positiva feedback vi får från bybor och andra i samhället uppskattas. Överkalix ligger också väldigt centralt. Bra avstånd till Luleå med flygplats och tågstationer och lagom avstånd till fjällen. Miekojärvi i Överkalix har helt enkelt underbart, fantastiskt läge!

Vi började dagens aktivitet med att göra upp eld och ta en kopp kaffe vid Miekojärvis strand.

 

Det är de små detaljerna som är viktiga, som att koka kafé över öppen eld, bjuda på hembakat eller träffa bybor. Vi vill stanna upp och ta det lite lugnt helt enkelt!

 

Det är en speciell känsla att koka kaffe över öppen eld. Blicka in i elden, vänta på att kaffet ska bli klart och få tid tillsammans.

Upplevelserna som vi erbjuder ska vara personlig och äkta. Det ska vara en avkoppling för våra gäster att vara i naturen hela året om.

 

Tillsammans tog vi en promenad längs vägen i Miekojärvi och passade på att berätta lite mer om den växtlighet och de blommor som vi såg.

 

Gruppen avslutade dagen med att koppla av i skuggan vid stugan.

 

Det var ett härligt gäng som vi fick skräddarsy dagens aktivitet för. De uppskattade extra mycket att bara få känna lugnet och att på ett så avslappnat sätt få komma så nära naturen.

 

För att boka ert nästa äventyr i Överkalix hör av er till Katharina Koch-Hartke och Johanna Heinrich.

 

Kontakt:

Miekojärvi 35

95692 Överkalix

+46 705748715

hello@miekobasecamp.com

 

Foto: Linnéa Isaksson