Hej! Vi är ett kompisgäng som varje sommar reser tillsammans. Det här är vår berättelse om midnattssol, vackra vyer och en oförglömlig kvällstur med kanot längs Kalixälven.

 

Campingen låg bra till i Bränna, Överkalix. Vackert omgiven av berg, skog och vatten. Det var ett perfekt stopp på vår road trip genom Swedish Lapland!

 

Det var lätt att sjösätta kanoterna som vi hyrde på campingen.

 

Kalixälven var alldeles spegelblank! Det fantastiska ljuset, midnattssolen och våra kanoter som ljudlöst gled över vattnet. Vad mer kunde vi önska oss!

 

Vilken magisk kväll det var! Att få uppleva detta tillsammans var så fint!

 

Midnattssolen! Vi kunde inte få nog av den! Tänk klockan var efter tio på kvällen och solen var fortfarande uppe! Det var så mäktigt!

 

Vi gick och la oss sent den kvällen! ☺ Dagen efter passade vi på att gå längs Strandpromenaden och fika på Bränvalls Café innan vi fortsatte vår road trip.

Foto: Linnéa Isaksson

 


 

Överkalix är fullt av utmärkta platser att tälta på och den svenska allemansrätten gör naturen till en av våra främsta tillgångar. Vill du bo centralt finns en fullt utrustad camping i Bränna. Vid Jockfall finns tältplatser med närhet till den vackra omgivningen och vattenfallet.

Hyr kanot

Vid Bränna camping kan du hyra kanot och uppleva Överkalix vackra vyer sedda från vattnet. Lättillgäng­ligt, enkelt och avslappnande.

Kontakt Bänna Camping:
Bulandsgatan 6, +46 (0)926-778 88
camping@overkalix.se

https://www.facebook.com/pg/brannacamping/about/?ref=page_internal

https://www.camping.se/sv/campingar/3140/Branna-Camping/?gclid=CLiG-sjZmdQCFViLsgodFw8K3g

 

Brännvalls Café

Att besöka det anrika Brännvalls känns som att resa tillbaka i tiden. Originalinredningen från 50-talet bidrar till den hemtrevliga atmosfären och utbudet av hembakt fika och fantastiska tårtor gör att du gärna besöker caféet snart igen. Här kan du också äta lättare luncher, där fokus ligger på närproducerade och ekologiska varor.

https://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g800223-d3475500-Reviews-Brannvalls_Cafe_AB-Overkalix_Norrbotten_County.html