Örhängen skapade av Katarina Nilsson

Överkalix sommarvecka

Överkalix sommarvecka 2021

Under den tredje veckan i juli kommer marknadskänslan att infinna sig i Överkalix, älven kommer att glittra som aldrig förr och landsbygden kommer att stå i full blom och grönska. Och här, i hjärtat av Norrbotten, ställer vi till med vår första, men kanske inte sista, Sommarvecka i Överkalix.

I år blir det mycket annorlunda och lite bättre. I år har vi ingen marknad i Överkalix. Det kommer inte trängas 40 000 besökare på Storgatan och Blåskoleparken kommer inte heller att fyllas av hemvändare och öltält. I stället kommer du runt om i kommunen att kunna ta del av gårdsförsäljning och aktiviteter. Har du någonsin fått komma så nära en ren att du försiktigt kan stryka den över mulen? Eller sett in i ögonen på en två meter hög älg? Känt en bro vibrera av Kalixälvens mäktigaste fors eller tagit en fika i en fårhage?

Vi kommer att ha något för alla: för frilufsaren, den matglade, nostalgikern och den med shoppingbehov. För dig som gillar bilar kommer gamla amerikanare att glänsa i solen och för barnen har vi bland annat graffitimålning, hästens dag och elbilar. Bygdegårdarna kommer att hålla öppet och Sveriges nordligaste riksspeleman gästar oss med sin fiol. Och du, Brännaberget med sin vackra utsikt bjuder in till sommarcafé, musikkväll med mera efter att ha hållit andan i många år. Ta en titt på marknadskartan, och välj ut dina guldkorn. Vi ses i juli!

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Läs mer