Fiske

Fiske

i Överkalix kommun

Nybörjare eller van fiskare – i Överkalix finns fiske för alla, välkommen till fiskeparadiset!

Genom Överkalix rinner Kalixälven, en av Sveriges orörda nationalälvar. Den mest kända platsen vid Kalixälven är Jockfall, som omges av Europas bästa laxfiskeplatser med storslagen vildmark, bara fyra mil norr om Överkalix. I Jockfall, intill fiske och fritidsanläggningen, finns Jockfallet, som bjuder på ett storslaget skådespel då laxarna vandrar uppåt i fallet med målet att slutligen nå lekplatserna. På denna plats har sportfiskare fått laxar upp mot tjugo kilo.

Laxfiskesäsongen börjar i slutet av maj och fortsätter till slutet av augusti. Bästa tiden för laxfiske är från och med veckan före midsommar, till slutet av augusti.

Kalixälven, med fiskevårdsområdena Ansvar-Polcirkeln och Ängesån, hör till Sveriges bästa laxfiskeplatser. På dessa platser och i Vallsjärv finns det möjlighet att fiska öring, harr, gädda, sik, abborre, brax och lake. I kommunen finns även gös i sjöarna Miekojärvi, Djupträsk, Orrasjärv och Allsjärv.

 

Fiskekort och fiskeregler

Du kan behöva köpa fiskekort, se mer information och länkar för köp under respektive fiskevårdsområde. Fiskekort för Kalixälven, Ängesån och Vallsjärv kan även lösas på Jockfall Fishing & Activities. I Jockfall finns även information om fiske av gös.

 

Strömmande vatten (Kalixälven)

Rödupps samfällighetsförening
Ansvar Polcirkelns FVO
Jocks byamän (fiske i Jockfall)

 

Ängesån, Bönälven, Skrövån och Lansån

Ängeså FVO

Sjöar

Vallsjärv
Miekojärvi

Karta

För karta med fiskeplatser, klicka HÄR

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Läs mer