Foto: Heart of Lapland

Jockfall Fishing & Activities

Anläggningen är den mest välbesökta och ligger fyra mil norr om Överkalix centrum. Upplev Jockfallet, som bjuder på ett storslaget skådespel då laxarna vandrar uppåt i fallet med målet att slutligen nå lekplatserna. På denna plats har sportfiskare fått laxar upp mot tjugo kilo. Här finns vildmarksäventyret, spännande fiske, boende, butik med enklare mat, fiskekort, fiskeredskap och restaurang med utsikt mot det mäktiga Jockfallet. I receptionen ges senaste informationen om fisket och goda fiske- och aktivitetstips. Det finns möjlighet att hyra båtar, fiske- och vildmarksguider och här kan du också få ett intyg på att du har passerat polcirkeln.

Fiskekort

Fiskekort kan lösas hos Jockfall Fishing & Activities till Kalixälven (Ansvar-Polcirkelns fiskevårdsområde), Ängesån och till Vallsjärv. I Jockfall finns även information om fiske av gös.

Foto: Linnea Nilsson-Waara

Naturkartan

Klicka på förstoringsfyrkanten nere till höger. Klicka sen på textsymbolen uppe till vänster så kommer en lista fram med information om många besöksmål i naturen kring Överkalix.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Läs mer