Foto: Stuart Davis, Hooké

Ängesån FVO

I hjärtat av Norrbotten, midnattssolens rike, korsar Sveriges största skogsälv, Ängesån, polcirkeln. Älven är känd för sitt mycket fina laxfiske och för att vara lättåtkomlig då det går skogsbilvägar på båda sidor om älven. Mer än sex mil av högklassiga fiskeområden, långgrunda stränder och vadarvänliga bottnar, gör Ängesån till rena paradiset för flugfiskaren, men det finns också gott om smultronställen för spinnfiskeentusiasten. Ån inbjuder till ett garanterat minnesvärt, och för den som så önskar, ostört fiskeäventyr.


Harrfiske

Bästa tiden för harrfiske är i början av säsongen när vattnet är som kallast, dock är det förbjudet att fiska harr mellan 1 mars och 31 maj. Det finns alltid gott om harr i området. Vi rekommenderar att du som reser hit tar med dig ett enhandsspö och harrflugor.

Fiskekort och fiskeregler

Läs mer vilka fiskeregler som gäller och köp fiskekort på https://kalix.laxportalen.se/angesans-fvo/ https://kalix.laxportalen.se/angesans-fvo/
Fiskekort kan även köpas hos Jockfall Fishing & Activities.

Naturkartan

Klicka på förstoringsfyrkanten nere till höger. Klicka sen på textsymbolen uppe till vänster så kommer en lista fram med information om många besöksmål i naturen kring Överkalix.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Läs mer