Hej! Vi heter Carina och Kenneth och det här är vår berättelse om vår fantastiska vistelse Jockfall, med en härlig sparktur och ett besök hos Anne Jakobsson som bor i byn.

 

Vi sökte efter en plats att hämta andan på, en plats för lugn och ro och den hittade vi här.

 

Stugan vi bodde i hade en fantastisk utsikt över Kalixälven och den hade alla bekvämligheter vi kunde tänka oss.

 

Det var lite kyligt ute, men solen värmde härligt. Här hade vi det riktigt bra!

 

Vattenfallet var otroligt vackert och mäktigt!

 

Sparkturen tog oss genom det snöbeklädda landskapet och in till byn Jockfall.

 

Det var en stor frihet att glida fram på vägen med sparken i det fina vädret!

 

Vi blev som barn på nytt igen då vi susade fram på våra sparkar!

 

Det var en mycket mysig stämning i byn solen som lyste och snön som låg tjock på taken.

 

Anne Jakobsson kom ut på trappan och hälsade oss välkomna!

 

Anne hade hängt upp saltat älgkött för torkning. Det såg verkligen spännande ut!

 

Katten Lova hälsade oss också välkomna!

 

Anne hade en guldgruva av historier som hon hjärtligt delade med sig av. Vi förlorade oss helt i bygdens historia och spännande människoöden.

 

Vi bjöds på hembakade kanelbullar och kokkaffe. Det var verkligen goda bullar!

 

Det var ett inspirerande samtal berättelserna, skratten och visdomen allt rymdes i vårt möte.

 

Tack Anne för att vi fick komma och hälsa på. Vi fick uppleva levande berättartradition när den var som bäst!

Foto: Maria Engström

 


Bo i en fin Lodge cabin vid Kalixälven

Jockfall Fishing & Activities har 4st rymliga Lodge cabins med 6 bäddar som har alla bekvämligheter ni kan tänka er. Stugorna är rymliga och ljusa med panoramavy över Kalixälven. Varje stuga har två separata sovrum, ett fint sovloft, allrum med kamin och ett modernt välutrustat kök, samt att stugan har egen dusch och toalett. Om ni vill hyra en av de fina Lodge cabins kostar det 1 800 SEK stuga och natt. Under er vistelse har ni också möjlighet att njuta av bastubad. På anläggningen finns en vedeldad bastu samt ytterligare en elbastu som finns i den närliggande servicebyggnaden som ni får använda gratis som gäst hos oss. Sängkläder går att hyra och kostar 150 SEK per bädd. Det går självklart bra att ta med egna sängkläder om ni önskar. Om ni inte vill ta med egen frukost erbjuder vi det till en kostnad om 80 SEK per mål.

Spa & Bastu

Under er vistelse har ni också möjlighet att njuta av spa och bastu med storslagen utsikt. Det kostar 300 SEK per person och då får även andra vistas i relaxen tillsammans med er. Om ni vill ha hela anläggningen för er själv kostar den 2 900 SEK.

 

En sparktur till byn Jockfall och en dos berättartradition på vägen

Sparkturen som Jockfall Fishing & Activities erbjuder är en upplevelse i kulturhistoriens spår. Ni börja sparkturen i omgivningen som tar er in till byn Jockfall, där ni kommer att göra ett stop hos jockfallsbon Anne Jakobsson för en fika eller bit mat.

Det finns en tradition i Överkalix att spontant hälsa på varandra och berättar historier över en kopp kaffe. Det är denna fina tradition som ni också kommer att får ta del av under ert besök hos Anne. Ni kommer att få höra många spännande historier och det kommer finnas tid till spontana samtal och frågor om allt mellan himmel och jord.

Priset för en sparktur, inklusive lån av spark är från 440 SEK per person. Som gäst hos Anne och inkluderat i priset ingår antingen en fika, en lunch eller middag. Vid bokningen av turen bestämmer ni om ni vill fika eller äta hos henne. Turen är beräknad till en halv dag, minimum 2 personer och barn från 7 år och uppåt kan följa med. Sparkturen är tillgänglig för bokning vintertid, mellan december till mars. Turen kan genomföras både på svenska och engelska. Välkommen att följa med på en resa i Jockfalls kulturhistoria!

Kontakt:
Jockfall Fishing & Activities
+46 (0)76-832 80 41, +46 (0)70-246 41 52
+46 (0)926-600 33
info@jockfall.com
www.jockfall.com