Foto: Albert Södgård

Se norrskenet

Naturens fyrverkerier i form av norrsken är en färgsprakande upplevelse som är helt gratis att ta del av. Ta gärna med varm dryck och ge dig ut för att fånga detta magiska ljus under en klar kväll i Överkalix.

 

Snöskovandring

Att vandra genom ett vitt landskap på snöns tjocka täcke är en speciell känsla, lite som att vara barn på nytt och ha tillgång till skogens alla gömmor. Glöm inte mobil eller kamera, för du kommer att vilja fota denna upplevelse!

https://www.jockfall.com/jockfall-winter-lodge/
http://www.grandarctic.se/service

 

Bada isvak

För den modige är isvaksbad en spännande upplevelse. Du doppar dig helt enkelt i det iskalla vattnet via ett hål i isen. Brr! En varm stund i en bastu efteråt är en utmärkt idé. För att boka ett oförglömligt minne är det Bengt Karlsson som ni ska höra av er till. River rafter erbjuder ett antal olika upplevelser förutom isvaksbad så tveka inte att höra er till Bengt för att se vad han kan skräddarsy till er.

River rafter erbjuder isvaksbad vintertid: http://riverrafter.nu/Bastuflotte.html

Här kan du få mer inspiration inför isvaksbadet och andra vinteraktiviter: Your arctic adventure starts here

 

Foto:MAD Husky Tours

Hundspannstur

Tänk dig att susa fram över frostgnistrande terräng med hjälpsamma och lekfulla slädhundar som drar! Det är en hisnande känsla som är väl värd att unna sig i Överkalix. Boka hundspannstur via Jockfall eller Grand Arctic.

https://www.jockfall.com/jockfall-winter-lodge/

http://www.grandarctic.se/service

 

Åka skidor på Storlappberget

Längs med berget finns fina spår för längdskidåkning och under delar av vintern är backen med lift öppen för den som vill åka utför. Ta gärna en varm paus i caféet innan du fortsätter!

http://www.overkalix.se/kommun/kultur-fritid/storlappberget/

Här kan du få mer inspiration inför skidturen: Your arctic adventure starts here

 

Foto: Pattisjokki

Leka i snön

Bygg en grotta i snön, gör snöänglar, eller varför inte en hel snöfigursfamilj. Bara fantasin sätter gränser! En sak är säker – snömängden under vintern i Överkalix räcker till alla!

 

Foto: Pattisjokki

Snöskoter

Snöskoter är väldigt populärt i Överkalix och i hela norra Sverige. Via Grand Arctic kan du boka en snöskotertur som passar utmärkt för nybörjare som först får lära sig att hantera skotern och sedan ge sig ut på äventyr både i skogen och på isen. Hos Jockfall finns också möjlighet att boka snöskotertur.

http://www.grandarctic.se/service

https://www.jockfall.com/jockfall-winter-lodge/

 

Foto: Pattisjokki

Gå på vatten

För någon är det kanske once in a lifetime och för andra en vanlig arktisk promenad. När isen har lagt sig finns en hel säsong av möjligheter att promenera på det frusna vattnet. Fånga solens strålar, lyssna på ljudet från is och snö och känn dig som en äkta överkalixbo.

 

Spa och bastu

Efter en dag med utomhusaktiviteter kan det vara skönt att slappna av i en varm bastu eller pool. Hos Grand Arctic kan du boka massage och göra egen body scrub eller tvål. Hos Jockfall kan du njuta av utsikten från relaxavdelningen. Självklart har både Grand Arctic och Jockfall bastu!

http://www.grandarctic.se/service

https://www.jockfall.com/relax-spa-bastu/