Foto Håkan Stenlund

Ta dig ut

I Överkalix är det lätt att ta sig ut och du har naturen precis runt knuten. Här finns bergen med slående vackra vyer, vackert glittrande vatten som slingrar sig genom landskapet, den vita gnistrande snön på vintern och de sköna gröna skogarna som ger ro till själen, och allt detta så nära och lättillgängligt. Att njuta av naturen ska vara enkelt, så vare sig du gillar att promenera, vandra, springa, cykla, åka skidor eller paddla så kan du göra det här i fantastiska omgivningar.

Här finns möjlighet till turer med kunniga och hjälpsamma guider, men också mycket natur att upptäcka på egen hand. Ingen tung utrustning behövs, det är bara att packa matsäcken och bege sig ut, rakt ut i naturen!

Grelsbyberget, Laxforsberget, Brännaberget och Malungsberget är alla fina utflyktsmål inom kommunen och hos Explore Jockfall och Jockfall Fishing & Activities finns det fina guidade turer att boka.

 

Allemansrätten

Att tänka på är att här råder allemansrätten, vilken ju ger oss möjlighet att ströva fritt i naturen och att plocka svamp och bär, men som också ställer en del krav på dig som vistas i naturen. Att gå varsamt fram och visa hänsyn till djur och natur, andra människor samt markägare och att inte skräpa ner och göra åverkan är några av sakerna att tänka på. Det är alltid bra att läsa på om det finns särskilda bestämmelser för just den aktivitet du tänkt dig.

Naturkartan

Klicka på förstoringsfyrkanten nere till höger. Klicka sen på textsymbolen uppe till vänster så kommer en lista fram med information om många besöksmål i naturen kring Överkalix.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Läs mer