Fiske i Överkalix kommun

Genom Överkalix rinner Kalix älv, en av Sveriges orörda nationalälvar. Den mest kända platsen vid Kalix älv är Jockfall, som omges av Europas bästa laxfiskeplatser med storslagen vildmark, bara fyra mil norr om Överkalix. I Jockfall, intill fiske och fritidsanläggningen, finns jockfallet, som bjuder på ett storslaget scenario av laxar som har som mål att slutligen nå lekplatserna. På denna plats har sportfiskare fått laxar upp mot tjugo kilo.

Laxfiskesäsongen börjar i slutet av maj och fortsätter till slutet av augusti. Bästa tiden för laxfiske är från och med veckan före midsommar, till slutet av augusti.

Kalixälv, med fiskevårdsområdena Polcirkeln Ansvar och Ängesån, hör till Sveriges bästa laxfiskeplatser. På dessa platser och i Vallsjärv finns det möjlighet att fiska öring, harr, gädda, sik, abborre, braxen och lake. I kommunen finns även Gös i sjöarna Miekojärvi, Djupträsk, Orrasjärv och Allsjärv.

Fiskekort kan lösas på Jockfalls fiske och fritidsanläggning till Kalixälv, Ängesån och till Vallsjärv. Fiskekort kan också lösas online, se mer information nedan, under respektive fiskevårdsområde. I Jockfall finns även information om fiske av Gös.

Under länkarna nedan finns mer information om fiske i Överkalix.

Nybörjare eller van fiskare – i Överkalix finns fiske för alla, välkommen till fiskeparadiset!