Laga mat över öppen eld

Mat smakar aldrig så bra som när den äts utomhus. Ta med dig det du är mest sugen på till någon av våra fina grillplatser och tillaga din mat över öppen eld (för att vara på den säkra sidan kan det vara bra att ta med lite egen ved). Eller packa en matsäck, ta med en filt eller sittunderlag och slå dig ned till en magisk utsikt eller i en solig skogsglänta.

Ett tips är att ta med något bra redskap om du vill laga mat över öppen eld. Ett halster kommer du långt med, eller en enkel grillpinne. Och varför inte testa att koka ditt kaffe över öppen eld också? Då skulle du även kunna prova den speciella, lokala delikatessen kaffeost. Lägg bitar av kaffeost i din kopp, häll över kaffet, låt osten smälta lite, fiska upp och upplev en ny dimension till ditt kaffe.

En annan klassiker är pinnbrödet, en enkel deg av mjöl, vatten, salt och eventuellt lite bakpulver, som du lätt slår ihop och tar med till eldplatsen. Linda en bit av degen runt grillpinnen, rotera över elden och avnjut det färdiga brödet med en klick smör.

Recept, pinnbröd

2 dl vetemjöl
1 dl vatten
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver (valfritt)

Här finns grillplatser

Grelsbyberget

Vindskydd vid Sandsjärv

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Läs mer